Olen tässä päättänyt hiukan koota ajatuksiani pian päättyvän, vuoden 2020 tapahtumista, ja siitä karmaisevasta tilanteesta, jossa nyt olemme.

Tuskin oli vuosi 2020 edes kunnolla alkanut, kun koronavirus jo rantautui Suomeen. Maaliskuussa monella alalla astuivat voimaan eriasteiset rajoitustoimet. Alkoi myös lomautusbuumi, josta meidänkin perhe on saanut karvaasti kokea oman osansa. Kesää kohti mennessä hallitus alkoi jopa rajoittamaan jopa suomenkansalaisten perustuslaillista oikeutta, maamme rajojen sisällä liikkumiseen.

 

Todettakoon etten ole oikeusoppinut, vaan pelkkä maallikko lain tulkinnan suhteen. Ymmärrän silti, että mikäli liikkumisvapauden rajoittaminen olisi ollut lakiteknillisesti ns."varmaa pässinlihaa" ei asiaa olisi jouduttu puimaan ennen ja jälkeen Uudenmaan sulkutilan julistamista. Villi veikkaukseni onkin, että niiden henkilöiden osalta, jotka uhmasivat sakkojen arvoisesti Uudenmaan saartoa, asioista käydään vielä pitkään vääntöä eri oikeusasteissa, mikäli sakotetuilta tähän vain haluja löytyy.

Hallituksen linja asian hoidossa oli hapuilevaa alusta asti. Suomen valtion rajat olisi pitänyt laittaa jo huomattavasti aiemmin kiinni eikä suinkaan päästää maahamme koronaepidemian vaivaamilta alueilta ihmisiä, vieläpä täysin ilman valvontaa vapaasti maahamme. Sen sijaa maamme sisäinen, Uudenmaan sulkutila jäi turhaksi toimenpiteeksi. Sillä ei nimittäin näyttänyt olevan mitään merkitystä koronaviruksen leviämisen kannalta.

Omat naurettavat episodinsa muodostivat niin maskien hankinta Suomeen, kuin valtakunnallinen koronatiedotuskin. Viimeksi mainittuihin liittyy niin monta humoristista käännettä, ettei mikään sanallinen kuvailu riitä tekemään niille oikeutta. Silloin kun oikeasta elämästä tulee Lapinlahden lintujen sketsien ja Kummelin kaltaista komedia kultaa ne pitää itse katsoa ja kokea reaaliajassa, näitä ei sanoin pysty riittävän hyvin mitenkään kuvailemaan.

Mielestäni hallitus teki oikein sulkiessaan rajat ulkomaan matkustajaliikenteeltä. Sen sijaan muilla, yhteiskunnan pyörimisen lamauttaneilla toimenpiteillä saatiin lopulta paljon enemmän haittaa, kuin hyötyä aikaiseksi.

Riskiryhmien suojeleminen koronatartunnoilta on toki hyvä asia. Mutta siihen toimenpiteiden olisi sen olisi pitänyt jäädä. Nyt tulemme todennäköisesti näkemään edessämme vielä suuremmat ongelmat kuin ne jotka 90- luvun talouskriisi aikanaan aiheutti tuon ajan lasten- ja nuorten hyvinvoinnille. 

Hallituksella riittää rahaa lähes kaikkiin hankkeisiin, kunhan niihin liittyvät kaksi maagista kirjainta joista ensimmäinen on E ja toinen U. Muistettakoon että pääministeri Sanna Marin teki täysin laittoman teon liittäessään Suomen yhteisvelkajärjestelmään. Tämä sääntö kun on jopa EU:n omien sääntöjen vastainen; kieltäähän perustussopimuksen artikla 125 jäsenmaita ottamasta vastuuta toisten maiden veloista.

Vihreiden sisäministeri Maria Ohisalo, on puolestaan osoittautunut juuri sellaiseksi, syvästi tunnevammaiseksi suomalaisvastaiseksi despootiksi poliittisessa toiminnassaan, kuin etukäteen arveltiinkin.

Kun Hämeenlinnassa, irakilainen turvapaikanhakija surmasi entisen tyttöystävänsä, ei sisäministeri nähnyt tarpeelliseksi kommentoida asiaa sanallakaan. Kun joukko ulkomaalaisia miehiä, pahoinpiteli kuolettavasti nuoren suomalaismiehen Kaivohuoneen edustalla, oli sisäministerin osalta jälleen haudan hiljaista. Ja kun ulkomaalaistaustaiset, nuoret miehet hyökkäsivät väkivaltaisesti useiden poliisien kimppuun, ei sisäministeriltä saatu asiaan yhtäkään tuomitsevaa kommenttia. Sama hiljaisuus toistuu joka kerta, kun epäiltynä ovat ulkomaalaistaustaiset tekijät. Feministi Ohisalolle on selkeästi suuri merkitys juuri sillä, onko rikoksen tekijä kantasuomalainen vai ei.

Vasta Koskelan tapaus sai Ohisalon kommentoimaan sisäiseen turvallisuuteen liittyvää teemaa. Tällä kertaa tekijät, ainakin nimistä päätellen, olivat kantasuomalaisia. Teko saattoi varmasti herättää sisäministerissä ajatuksen, että ainakin teoriassa uhri on voinut olla ulkomaalaistaustainen. Myös Etelä- Pohjanmaan käräjäoikeuden suomalaisille pedofiileille, lapsiin kohdistuvista rikoksista langettavat kovat tuomiot saivat Ohisalon Twitter tiliin hereille. Kummassakin tapauksessa Ohisalon kommentit ovat tietenkin täysin perusteltuja, mutta samalla ollessaan täysin vaiti muista, vähintään yhtä karmaisevista rikoksista, kuten esimerkiksi järkyttävästä Laajasalon Mohammedin tapauksesta antaa hän vahvan signaalin sille että ulkomaalaistaustaisten tekemät rikokset ovat hyväksyttävä hinta maahanmuutosta.

Jos joku yleistys Ohisalon Twitter tilin viestinnästä tulee vetää, on se, että jääkuningatarta kiinnosta kuin yksi asia: Miten täyttää maa mahdollisimman monella ulkomaalaistaustaisella rikollisella.

Saihan hallitus toki vuonna 2020 hyvääkin aikaan, kuten Sipilän hallituksen luoman, paljon parjatun aktiivimallin purun sekä korotukset pienimpiin eläkkeisiin. Paitsi että todellisuudessa aktiivimallin mallin nimi vain muuttui toiseksi. Sen seuraaja on nimetty uuskommunistisesti: yksilöllisen työnhaun malliksi. Eläkkeiden nostokin jäi kauas luvatusta satasesta.

Rakkaassa kotikaupungissani, Helsingissä asiat ovat turvallisuusnäkökohtien osalta katsottuna olleet aivan yhtä huonolla tolalla tänä, kuin viime vuonnakin. Valoa tunnelin päässä ei hirveästi näy. Myllypuron ruokajono ei ole lyhentynyt metriäkään viime vuodesta vaikka tällekin piti köyhien asialla olevien hallituspuolueiden tehdä jotain merkittävääkin. 

Rikostilastot pahenevat väkivaltarikollisuuden osalta joka vuosi. Nuoret voivat entistä pahemmin ja romanikerjäläiset jatkavat huumeiden myyntiä lapsille - asia jolle poliisi on kykenemätön tekemään kovinkaan paljoa tällä hetkellä, onhan Helsingin kaupunginvaltuusto päättänyt tarjota välttämättömät palvelut myös huumekauppiaille jos bisnes ei sujukaan odotetulla tavalla.

Kokoamani, vuoden ensimmäisen puoliskon Helsingin käräjäoikeuden rikostuomioiden mukaan voidaan katsoa että ulkomaalaistaustaisten seksuaalirikokset eivät ole laskemaan päin. Tilastollisesti tuomioiden määrä on pysynyt samassa kuin aiemminkin, eli noin 2/3 tuomitusta on ulkomaalaisia/taustaisia.

Vuosi 2021 tuskin tuon muutosta parempaan. Mikään ei viittaa sellaiseen. Poliitikot ja puolueet jatkavat näitä silmänkääntötemppujansa kuten tähänkin asti. Itse aion silti jatkaa kuten tähänkin asti. Tuon siis parhaani mukaan esille yhteiskunnallisia epäkohtia kaikin mahdollisin, käytettävissä olevin toimin.

Jos haluatte tukea toimintaani, niin laittakaa ihmeessä näitä kirjoituksia jakoon.