Kuva

Astuimme sunnuntaina uuteen aikakauteen: Ehdoin tahdoin Syyriaan, kalifaattia rakentamaan lähteneille, ISIS- terroristeille nöyristelystä tuli nimittäin valtiojohdon virallisesti hyväksymänä toimintatapana. 
 
Suomi toi tänään ensi kertaa al-Holin leiriltä sen aikuisia asukkaita maahamme, osana valtiojohdon siunaamaa operaatiota. Aiemmin Syyriasta on tänne tuotu vain kaksi ns. orpolasta, joiden vanhempien menehtymisestä ei kuitenkaan ole olemassa täyttä varmuutta, saatikka virallista varmistusta. Somessa liikkuvien tietojen perusteella voidaankin olettaa, että ainakin toisen näistä "orvoista" isä on yhä elossa ja parhaillaan vangittuna, terroristiseen toimintaan osallistumisesta. 
 
Suomea lukuun ottamatta, mikään muu pohjoismaa ei ole ryhtynyt näin laajamittaisiin, terrorismista epäiltyjen kansalaistensa nouto-operaatioihin! Esimerkiksi Norja on hakenut al-Hollista vain yhden, vakavasti sairaan lapsen äiteineen. Sen sijaan, itäinen naapurimaamme Venäjä on valinnut toisen linjan. Se on noutanut omia kansalaisiaan Syyrian leireiltä, useammankin kerran - kaikessa hiljaisuudessa.
 
 

Mediassa kerrotaan kahdesta tuodusta naisesta hyvinkin rankkoja faktoja. Molemmat ovat itse lähteneet rakentamaan radikaaliin islamin tulkinnalle perustettavaa valtiota. Toinen on tiettävästi ollut hyvinkin aktiivinen somessa levittäessään sairaalloista ihmisoikeuksien vastaista ISIS- materiaalia. Samainen nainen on myös naittanut väitetysti vasta 13- vuotiaan tyttärensä ISIS- terroristille. Onkin mielenkiintoista nähdä saako hän täällä kimppuunsa sananvapautta vastaan ristiretkeilevän valtakunnansyyttäjän. Tai poliittisesti väärää mieltä olevien kimpussa häärivän Helsingin poliisin epävirallisen vihapuheyksikön komisarion. Mahdollisuus tällaiseen on tietenkin lähes mitätön kuten tiedämme. Sillähän ei tietenkään ole merkitystä vaikka tutkintapyyntöjä satelisi ovista ja ikkunoista, arvauksen varaan jäisi lähinnä vain se, miten tutkimatta jättämispäätös tehdään. Itse asiassa laittanen itse tutkintapyynnön vireille tästä "Äiti Terroristista" jona hänet Twitterissä on tunnettu, kirjoituksista. Katsotaan millä perustella esitutkintaa ei tällä kertaa jatketa.

Aiemminhan esimerkiksi Hussein al-Taee:n kirjoitukset eivät edenneet poliisitukinnassa kahdesta syystä. Ensimmäinen oli se, että kirjoitusten syytteen nostamisaika on ylittynyt uusimpienkin kohdalla kun rikoksen teosta oli ylittynyt viisi vuotta. Näin saattaisi olla myös Äiti Terroristinkin kohdalla. Paitsi että jopa valtakunnansyyttäjänkin mielestä rikos ei vanhene niin kauan kuin nämä kirjoitukset ovat jossain julkisesti esillä. Al-Taeen kohdalla näin kuitenkin kävi koska kirjoitukset julkisuuteen tuonut henkilö ei halunnut asiaa viedä eteenpäin, eikä suostunut kertomaan koska kuvakaappaukset SDP:n kansanedustajan viesteistä oli otettu. Hänelle riitti asian julkisuuteen tuominen ja siitä saatu henkilökohtainen näkyvyys ja maine. Toinen syy oli viestin aitouden kyseenalaistaminen, joka sekin on tapauskohtaista. Hussein al-Taeen kohdalla nähtävästi vaaditaan suurempaa todistustaakkaa kuin muiden sillä esimerkiksi kolmannen tahon ottamilla kuvakaappauksilla on jopa tuomittu henkilö(itä) käräjäoikeudessa.

Viime aikoina, niin kutsutun Haavistogaten pyörteissä on jäänyt se tärkein huomaamatta kun huomio on kiinnittynyt, ehkä Tarja Halosen ohella Suomen kaikkien aikojen yleishyödyttömämpään, moraalisesti mädättävämpään ja taloudellisesti haitallisempaan poliittiseen uraan kautta historian. Tuskin kukaan on ministerinä ollessaan saanut niin paljon taloudellista tuhoa aikaan maallemme kuin Pekka Haavisto. Milloin on järjettömiin ulkomaan projekteihin siirretty miljoonia veronmaksajien rahoja, milloin kaikkien asiantuntijoiden neuvojen vastaisesti myyty valtion omaisuutta pilkkahintaan ulkomaille. Tämän hetkisten tietojen mukaan hintalappu on al-Hol projektille jo kustantanut vajaa puoli miljoonaa euroa. 

Mutta se tärkein seikka tässä on se, että kaikki nämä asiat ovat tapahtuneet demarivetoisten hallitusten aikoina, aiemmin Lipposen hallituksessa, sitten Rinteen hallituksessa ja nyt Marinin. Vastuu Haaviston teoista on siis koko hallituksella, niin demareilla, vihreillä, RKP:llä ja erityisesti keskustalla joka on pettänyt jokaisen ultimaatuminsa hallituksessa pysymiseksi. Ei tullut jalkapantoja laittomasti maassa oleville kuten Kepu vaati ja nyt hallitus toi maahan ISIS- terroristijärjestön jäseniä vaikka niitäkään ei pitänyt tulla. Muilta puolueiltahan tämä veto oli täysin odotettua. Olihan näitä kuljetuksia jo suunniteltu Rinteen aikana vaikka julkisesti asia kiellettiin nykyisten tietojen perusteella.

Katson että tuodessaan maahamme suoraan terrorismiin syyllistyneitä henkilöitä vastuuhenkilöt syyllistyvät vähintäänkin maanpetokselliseen toimintaan tuodessaan täysi-ikäisiä ISIS -järjestön jäseniä maahamme. Onko heidän toimintansa sitten rikoslain määrittelemään ja siten rangaistavaa toimintaa on toinen asia, mutta ainakin selkeää kyllä tai ei vastausta ei pelkästään lakipykälää katsomalla saa. 

Rikoslaki määrittelee maanpetoksen seuraavalla tavalla:

Suomen kansalainen, joka Suomea koskevan sodan, aseellisen selkkauksen tai miehityksen aikana tai sellaisen välittömästi uhatessa

  1. liittyy vihollisen asevoimiin,
  2. osallistuu sotatoimiin tai muihin sotilaallisiin toimiin Suomea vastaan,
  3. palvelee sellaisissa vihollisen sotilas- tai siviilitehtävissä, jotka välittömästi edistävät sotatoimia Suomea vastaan, taikka
  4. ryhtyy yhteistoimintaan vihollisen kanssa tai muulla vastaavalla tavalla vihollisen eduksi vahingoittaa Suomea,

on tuomittava maanpetoksesta vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.

ISIS- järjestö on useiden lähteiden mukaan julistanut sodan kaikkia länsimaita vastaan. Myös Suomea ja sen kansalaisia vastaan. Tukemalla järjestön aktiivisten jäsenien paluuta maahamme täyttyvät tuossa ainakin kohdat kaksi ja neljä. Kyseenalaista on ainoastaan se, edesautetaanko tällä Suomeen kohdistuvia sotatoimia. Islamistit itse ovat kyllä sitä mieltä että olemme sodassa keskenämme.

En tiedä voiko hallitus enää paremmin syöttää oppositiolle lapaan kuin tuoda aktiivisia terroristeja maahamme. Jo Haaviston hallitukselta saama tuki jatkaa ulkoministerinä oli sellainen joululahja että uskon tämä aiheuttaneen tulevia kuntavaaleja varten pientä hykertelyä oppositio puolueiden keskuudessa. Kovin moni ei tule hyväksymään tällaista ja on pieni ihme jos turhautuminen ei tule näkymään myös kevään vaaleissa. Suurin takkiin ottaja lienee keskusta. Vihreiden ja demareiden äänestäjät tulevat jatkossakin äänestämään kuten aiemminkin. Eli täysin tumpeloina päättäjiä jotka vievät maamme Ruotsin tien viitoittamana itsetuhoa kohti, kyse on vain siitä aktivoituvatko ns. nukkuvat äänestäjät ja kuinka suurta liikettä keskustan puolelta on opposition puolelle. Toisin kuin voisi luulla, emme päätä kuntavaaleissa pelkästään siitä miten budjetoimme kaupunkien ja kuntien rahankäytön ja mille etusijalle laitamme nuorten ja lastemme hyvinvoinnin. Päätämme myös siitä, minkä signaalin annamme hallituksen toimille nyt ja jatkossa. 

En siltikään ole koinkaan toiveikas signaalin aiheuttamasta reaktiosta. Hallitus ei tule hajoamaan niin kauan kuin keskusta siellä pysyy hampain ja kynsin kiinni. Poliittinen kulttuuri on muuttunut hyvinkin radikaalisti viimeisten vuosien aikana. Se vaikuttaa myös entisen maaseutua puolustavan puolueen toimintaan. Politiikasta on tullut entistä lyhyt näköisempää. Vain sillä mitä tässä ja nyt on, on merkityksellistä. Kun ennen politiikkaan lähdettiin luomaan poliittista uraa jonka oli tarkoitus kestää mahdollisimman pitkään,niin nykyään sinne hakeudutaan parempien jatko mahdollisuuksien toivossa,esim. EU:n palkintovirassa. Tähän riittäää hyvin X määrä päiviä ministerinä. En suosittele tuudittautumista ajatukseen että rökäletappiolla kuntavaaleissa keskusta lähtee paikkaamaan mennyttä suosiota kävelemällä hallituksesta pois kasvattamaan suosiota seuraaviin eduskuntavaaleihin. Niin ei tule käymään. Äänestää kannattaa silti koska kunnallisesti sillä on merkitystä,miten asioita hoidetaan.

Mitä tulee vihreisiin, on vaikeampaa keksiä suurempaa saastaa kuin puolue jonka toiminta perustuu nykyisellään ainoastaan kolmannen maailman väestön maahanmuuton väylien kehittämiseen oman kansan turvallisuudesta välittämättä. Politiikkoina vihreät ovat moraaliposeerauksessaan ja kaksinaamaisuudessaan täysin omaa luokkaansa. Mitä muuta voisi ajatella ihmisistä joiden mielestä yhteiskunnan jäsenten vapaudet ja vastuu liittyy olennaisesti siihen, onko vihreän liiton jäsenen vai ei.

Kun vihreät istuvat kunnanvaltuustossa voitte olla varmoja että jokainen kokous venytetään juuri niin pitkäksi että matkakulut ja kokouspalkkiot saadaan kerättyä maksimimääräisesti. Kun vihreät tarvitsevat halpatyövoimaa kotiinsa, sitä saa veroja maksamatta. Kun vihreät haluavat liikkua taksilla, ei niin lyhyttä matkaa ole etteikö sitä yhteiskunnan piikkiin voi laittaa. Kun vihreät haluavat rikkoa lakia, se on kunnioitettavaa kansalaistottelemattomuutta. Kun ulkomaalaistaustaiset henkilöt rikkovat lakia, seuraa hiljaisuus. Ohisalo ei kertaakaan ole ottanut kantaa esimerkiksi ulkomaalaistaustaisten korkeisiin seksuaalirikoslukuihin tai Hämeenlinnan tapaukseen jossa maahamme Irakista turvapaikanhakijana perusteettomasti tullut henkilö murhasi entisen naisystävänsä. Vasta kun suomalaistaustaiset tekevät henkirikoksen, uskaltaa sisäministeri avata suunsa. Kun vihreiden viiteryhmään kuuluvat Elokapinan- aktiivit rikkovat lakia laittomalla kokoontumisella, ei äärivihreä Ohisalo saa edes sisäministerinä tuomittua näiden laittomuuksia koska mitä ilmeisimmin kansalaistottelemattomuus on sallittua jos omistaa "oikeat" arvot. 

Vihreiden poliitikot eroat äänestäjistä myös oleellisella tavalla. Toiset tekevät tiliä ja toiset antavat äänensä jotta näiden pankkitili turpoaa. Moni vihreiden äänestäjä on myyty kannattamaan puoluetta ideologiselta pohjalta. On luonto ja ihmisoikeudet jne. On myös sivistys ja koulutus sekä vähävaraisten perheiden puolustaminen. Vähävaraisten perheiden puolustaminen nähtiin kun vihreä olivat äänestämässä Helsinki-lisän poistamista lapsiperheiltä. Ihmisoikeuksien varjolla vihreät poliitikot tekevät tiliä. Helsingin kaupungin valtuusto on täynnä vihreitä poliitikkoja , joiden tienaamismahdollisuudet paranevat mitä enemmän maahamme saapuu kolmannen maailman joutoväkeä. Vihreiden kuntapoliitikkojen keskuudessa kun on yleistynyt sijoitusasuntojen hankkiminen, mikä sen parempaa kuin kasvattaa asuntojen kysyntää lisäämällä asuntojen tarvetta ja sitä kautta tienata. 

Kun maahan nyt on saapunut radikaaleja terroristeja, on vihreillä tuohonkin tienaamismahdollisuus valmiina. Deradikaalisaation erikoistunut Radinet ja Esikoto hankkeen taustalla toimivan Vuolle Setlementin taustalla on sielläkin vihreitä.

Näin helsinkiläisen näkökannalta asiat eivät voisi olla pahemmin.

Rahat kupataan humanitääriseen maahanmuuttoon joista suurimman potin vievät vihreät ja kokoomuksen poliitikot. Meille ei tästä jää kuin luu käteen jos sitäkään.